Literatuur
1993
- Rek, Wilma de, "Huurbazen terroriseren prostituées". In: Utrechts Nieuwsblad, 16-07-1993, blz. 9
2000
- "Veiligheid op Zanpad voor iedereen verbeterd". In: Utrechts Nieuwsblad, 31-01-2000, blz. 9
2013
- "Bootjes voorlopig op drift". In: Stadsblad Utrecht (huis-aan-huisblad), 17-07-2013, blz. 1 ("Het stadsbestuur heeft vorige week aan de laatst overgebleven exploitant van prostitutieramen bekend gemaakt dat zijn lopende vergunningen worden ingetrokken en aanvragen voor nieuwe vergunningen worden geweigerd. [...] Voor een doorstart van de raamprostitutie is de medewerking van alle, huidige eigenaren van de boten aan het Zandpad of de panden in de Hardebollenstraat noodzakelijk. Zij moeten de werkruimten beschikbaar stellen aan de nieuwe exploitanten door middel van verhuur of verkoop")
- Pietersen, Rob, "Doodsteek voor het Zandpad komt uit onverwachte hoek. Waterschap duldt geen seksboten meer langs de Vecht. Exploitant en prostituees boos". In: Trouw, 03-12-2013, blz. 10
- "Utrechtse raad wil heropening Zandpad". In: Trouw, 20-12-2013, blz. 10 (Omdat de beoogde locatie voor prostitutie nabij het Zandpad zeker nog een half jaar op zich zal laten wachten, wil de gemeenteraad dat de bootjes aan het Zandpad weer opengaan tot er een permanente oplossing is voor de prostitutie in de stad. Burgemeester Wolfsen zegde toe contact op te nemen met het waterschap)
- Pronk, Iris, "'Van prostituee naar directeur is een grote verandering'. ''Sabrina' gelooft in de toekomst van het Zandpad. Als ondernemer probeert ze er de beste prostitutiezone van Nederland te creëren". In: Trouw, 23-12-2013, blz. 6 ("Ik heb een wachtlijst van 150 huursters die terug willen naar het Zandpad")
2014
- "Seksboten Zandpad blijven dicht". In: Utrecht Dichtbij (huis-aan-huisblad), 09-07-2014, blz. UTR.1421.1 ("De gemeente Utrecht mag de exploitatievergunning voor prostitutieboten aan het Zandpad en ramen aan de Hardebollenstraat intrekken en aanvragen voor nieuwe vergunningen weigeren. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag in een beroepsprocedure beslist". De grond is dat er voldoende aanwijzingen zijn voor mensenhandel. "Een slachtoffer werd bijvoorbeeld door de politie in de achtste maand van haar zwangerschap van haar werkplek gehaald en moest werken terwijl zij een gebroken enkel had".)
Zie verder volgende pagina